Adnan Menderes Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0212 641 8285
WEB https://bahcelievleradnanmenderes.meb.k12.tr
Adres : Bahçelievler Mh. Çöre otu Sk. No14/1 Bahçelievler / İstanbul/ Türkiye
VİZYON : Atatürk İlkelerine, Milli ve Manevi değerlerine bağlı, kendini sürekli geliştiren, araştıran, mutlu, özgür, çağdaş, yaratıcı, kişilikli, çevreye duyarlı bireyler yetiştiren. Öğrenci merkezli bir kurum olmaktır.
MİSYON : Bilgi çağını yakalamış, bilimsel düşüncenin hakim olduğu, tam donanımlı laboratuarlarıyla, teknolojinin bütün imkanlarından yararlanarak uyumlu, yaratıcı, girişken, sorgulayıcı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, yurdunu ve milletini seven, çağdaş ülkelerin eğitim sistemine uyumlu, sorumluluklarının bilincinde öğrenciler yetiştiren, üniversite başarısını en üst düzeyde tutarak, Türkiye´nin seçkin eğitim kurumlarından biri olmaktır.
BAŞARILAR : Okulumuzun öğrencileri her sene yapılan üniversite sınavlarında seçkin üniversitelerin seçkin bölümlerine yerleşmektedirler. Öğrencilerimizin %35´lik bir bölümü tıp fakültelerine yerleşmektedir.

Yabancı Dil : İngilizce İkinci Yabancı Dil Almanca
Isınma : Doğalgaz Kalorifer
Servis : Var
Ulaşım : METRO / METROBÜS BAHÇELİEVLER DURAĞINDAN YÜRÜME MESAFESİNDE
Yerleşim Yeri : Bahçelievler Merkez Mah. Çöreotu Sk.No:14/1 BAHÇELİEVLER/İSTANBUL
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİ
Kontenjan Bilgileri : 5 Sınıf 150 Öğrenci
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Yüzdelik Dilim:0,34-1,29 2019 Taban Puan:477,36
Okulun Sınav Başarı Durumu : %100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %95
Sportif Etkinlikler : Futbol - Hentbol - Basketbol - Masa Tenisi sporlarında ve Satranç şampiyonluklarımız ve derecelerimiz vardır.
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak Kimya ve Biyoloji ve Bilgisayar Alanı
Proje Çalışmaları : Teknofest FRC Robotik Takımı e-Twinninng Türkiye´nin Mühendis Kızları Kardeş Okul Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : FIRST Robotics Competition Almanya Kardeş Okul Projesi Erasmus+
Diğer Hususlar : Kimya Olimpiyat Takımı Biyoloji Olimpiyat Takımı Bilgisayar Olimpiyat Takımı