İsmail AHMETOĞLU - Müdür

01.09.1973 Şanlıurfa Ceylanpınar´da doğdum.İlk,orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde tamamladım. Çanakkale Eğitim Fakültesinden mezun oldum. 1996 yılında öğretmenliğe başladım.Çeşitli okullarda öğretmenlik görevini yaptıktan sonra, 1999 - 2010 yılları arasında Güngören İncirlibahçe İlköğretim Okulunda idareci olarak çalışırken,Yeditepe Ünv.Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim ve Yönetim ve Denetimi alanında Yüksek Lisans yaptım.08.02.2010 Tarihin de Fatih Atatürk İlköğretim Okulun da Okul Müdürü olarak göreve başladım.Halen Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi Müdürü olarak görevime devam etmekteyim.  Evli ve iki çocuk babasıyım.

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim

Amacımız sizlerin kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen yetişkinler olarak geleceğe adım atmanızdır. Aynı zamanda geleceğimiz olan sizlerle vatanımızın bekasını,

Bağımsızlığını teminat altına almaktır. Bu gayelerimizin gerçekleşebilmesi için, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve tüm personelimizle gerektiğinde gecemizi gündüzümüze katarak, gerek donanımsal gereksinimler, gerekse eğitim açısından yapılması gereken ne varsa yerine getirmeye, sizlerin eğitimi için en uygun eğitim ortamlarını sağlamaya gayret edeceğiz. Size düşen vazife de çok çalışmak, kendinizi mümkün olan en üst düzeyde yetiştirmektir. Cumhuriyet’in kurulduğu yıllarda Atatürk’ün söylediği gibi tek bir şeye ihtiyacımız var. O da çalışmak.

Sevgili Öğrenciler okulumuz, önceki yıllarda yakaladığı başarıları devam ettirmek kararlılığındadır. Sizden önce mezun olan ağabeyleriniz ve ablalarınızın nerdeyse tamamı şu anda üniversite eğitimine devam etmektedir. Geçen eğitim öğretim yılında üniversite yerleştirme sınavlarına giren öğrencilerimizden 135 tanesi çeşitli yükseköğretim kurumlarına yerleşerek okulumuzun yaklaşık olarak % 85 başarı oranı yakalamasını sağlamışlardır. Yine aynı öğrencilerimiz Matematik Fen puan ortalamasıyla Türkiye/İstanbul’daki liseler arasında İlk 100 ve ilk 1000, Türkçe Sosyal puan ortalamasında ise Türkiye/İstanbul’daki liseler arasında en başarılı okullar arasında yer alarak olarak bizleri gururlandırmışlardır.

Sevgili öğrencilerim,

Bu başarıların daha yükseklere çıkması sizlerin daha çok çalışmasıyla mümkün olacaktır. Bunu gerçekleştireceğinize de inancım tamdır. Okulumuz donanım olarak her türlü eğitim araçlarına sahip olmasa da akademik anlamda İstanbul’un en başarılı öğretmenlerinin olduğu başarılı bir okuldur. Bunun için de okul ve toplum kurallarına uymanızı, size verilen görevleri zamanında yapmanızı, bol bol kitap okumanızı, zamanınızı iyi ve verimli değerlendirmenizi ve yaşantınızla çevrenize ve küçüklerinize örnek olmanızı bekliyoruz.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve okulumuz için hayırlı olmasını diler, Kurban bayramınız tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

İsmail AHMETOĞLU

Adnan MENDERES Anadolu Lisesi Okul Müdürü