OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OkulunTarihçesiHakkındaBilgiler 1990’da itibarı iade edilen ünlü Devlet adamının adına ithafen Adnan Menderes Anadolu  Lisesi adı verilmiştir.

Okulumuz karma-gündüz öğretimi yapıyor.

1950-1960 Yılları arasında başbakanlık yapmış ünlü siyaset adamı Adnan Menderes, iç politikada tarım ve sanayi kesimlerine önem veren, ekonomide canlanmayı başlatan uygulamaları ve halka dönük kişiliğiyle büyük kitlelerin sevgisini kazanmış karizmatik bir liderdir.

Bugün ünlü siyaset adamının adıyla anılmakta olan okulumuzun ilk kez “Bakırköy        Anadolu Lisesi ‘adı altında 1989-1990 öğretim yılında Ataköy 9.ve10.kısımda Emlak Bankası’nın yapmış olduğu Medeni Berk Ortaokulu bünyesinde hizmete açılmıştır.

İki (2) öğretim yılı boyunca söz konusu binada hizmet verdikten sonra, aynı mahallede yine Emlak Bankası’nın yaptığı binaya taşınılmışsa da bir yıl sonra binanın ihtiyaca cevap verecek kapasitede olmadığı görülerek bir başka binaya taşınma gereği duyulmuştur.

Okulumuzun, şu anda Eğitim Öğretimi geçici olarak sürdürmekte olduğumuz Bahçelievler İlçesindeki binaya taşınması ve uğradığı haksızlığın ortadan 1990’da itibarı iade edilen ünlü Devlet adamının adına ithafen “Adnan Menderes Anadolu Lisesi” adını alması, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 27.08.1992 tarih ve 17906 sayılı makam onayı ile gerçekleşmiş olup bu binaya 20.09.1992 tarihinde taşınılmıştır.

Yayın: 30.12.2015 - Güncelleme: 30.12.2015 08:33 - Görüntülenme: 1974